OLDTIMERSKI SHOW-TUROPOLJE 2022.

Poštovani,

pozivamo vas na Oldtimer show Turopolje 2022., izložbu na kojoj očekujemo preko 150 povijesnih-starodobnih automobila, motorkotača, bicikla, poljoprivredne mehanizacije i statičnih motora. Priredba se po prvi puta održava u Velikoj Gorici na Trgu kralja Tomislava, 18. rujna 2022. godine u vremenu od 15:00 do 20:00 sati.

Uz starodobne automobile, motorkotače, mopede, bicikle, poljoprivrednu mehanizaciju, bit će i izložba  sportskih i styling preuređenih automobila Auto kluba Retro Team Velika Gorica. Muzej Turopolje pripremio je  izložbu motorkotača legendarne Tvornice motora Zagreb tu je predavanje i projekciju filmova prof. Valentina Valjka  o Prvoj hrvatskoj automobilnoj utakmici  1912.-2022.

Osvježite se u Gastro ulici s ponudom domaćih specijaliteta Ugostiteljskog obrta Grof i prošećite dvorišnim obrtničkim sajmom na kojem svoje proizvode izlažu OPG-ovi i obrtnici Turopolja. Središnji park pretvorit će se u povijesni park u kojem će biti podignut i vojni logor američke vojske te izložba dekorativnog inertnog i airsoft-replika oružja. Posebna priča bit će utrka djece do 6 godina starosti na biciklima s i bez pedala. U skladu s obiteljskim interesima, na Showu će biti zanimljivih događanja. Ulični glazbeni festival ugostit će goričke rock bendove i vokalno instrumentalne sastave te skupine mažoretkinja. Radionice i prezentacija obnova starih motorkotača bit će postavljena u blizini Centra za posjetitelje.

Cilj priredbe je upoznavanje s nacionalnom poviješću o začetku automobilizma u Republici Hrvatskoj i šire, a prezentirat ćemo i najznačajnija vozila s početka automobilizma.

Posjetiteljima je ulaz besplatan i veselimo se vašem dolasku.

Sudionici sa svojim starodobnim vozilima prijavnicu možete pronaći OVDJE ,koju nam ispunjenu pošaljite na e-mail: otkturopolje@gmail.com ukoliko želite sudjelovati sa svojim vozilom.

Rok prijave je  10. rujna 2022.

Pristupnina za vozača je 100,00, a za suvozača 50,00 kuna, koja se može uplatiti na račun udruge (IBAN) ili u gotovini na dan priredbe. Vlasnici vozila starijih od 1955. godine ne plaćaju pristupninu.

Obavijesti i prijave: Vladimir Štarkelj: 098 274 524, e-mail: otkturopolje@gmail.com

U nadi da ćete se odazvati našem pozivu srdačno vas pozdravljamo i prilažemo plakat i mapu za lakše snalaženje na našem prvom Oldtimer Show-u.